Как да променим паролата си в Windows 10

how-o-change-password-windows-10В днешно време е много важно компютърът и данните ни да са защитени. Това може да се осъществи дори само с поставяне на парола за всеки акаунт, който ползваме. Порочна практика на доста голям брой потребители е да ползват една и съща парола за всичките си акаунти. Ако паролата е слаба, на един начинаещ хакер би му отнело няколко секунди да я разбие. Разбира се не е задължително да е така. В този урок ще Ви покажем как да промените паролата си за вписване в Windows 10, защото това е доста добър начин да запазите данните си от нежелани очи.

Как да променим паролата си в Windows 10

1. За начало е нужно да отворите старт менюто, най-бързо става с помощта на Windows клавиша на клавиатурата.

2. Сега трябва да пристъпите към настройките на системата. Натиснете бутона Settings (Настойки) и в новия екран изберете Accounts (Акаунти).

3. В новия екран ще видите всички възможни настройки, които може да променяте във връзка с вашия акаунт. Тук изберете Sign in options (Настройки за вписване).

4. В дясната част на прозореца ще видите поле Password (Парола). Чрез натискане на бутона Change (Промени) под него ще може да промените текущата си парола.

5. Щом натиснете бутона, ще бъдете помолени да въведете текущата си парола, последвана от новата.

6. Като сте доволни от избора си на парола, натиснете бутона Next (Напред), за да потвърдите направенте промени.

7. За проверка заключете вашия компютър и влезте в него посредством новата си парола.

Как да променим паролата си в PIN код

Ако не може да се справите със запомнянето на комбинацията от всякакви букви и цифри има и по-лесен начин – да използвате PIN код. За да направите това в прозореца с настройки за вписване под полето за парола ще видите поле с име PIN. Добавянето става чрез избиране на бутона Add (Добавяне) и избор на PIN код.