Как да променим изгледа на Windows 10

how-to-change-look-windows-10Всеки потребител желае да използва десктоп, който да му доставя не само удобство при работа, но и да пасва на стила му. В тази насока новата операционна система на Microsoft има доста възможности за промяна на изгледа. В този урок ще Ви покажем някои от най-лесните промени, които може да направите, за да промените изгледа на вашата система.

Достъп до настройките за изгледа

За улеснение на потребителте всички настройки са групирани на едно място. За да достигнете до това място е нужно да:
1. Изберете старт менюто, където трябва да намерите Settings (Настройки).

2. В новия екран изберете Personalisation (Персонализация), където ще бъдат показани всички текущи настройки на вашия компютър.

Промяна на тапета на десктопа

Първата настройка е за тапет. При избиране на тази опция ще видите всички възможни тапети, които може да добавите към десктопа си. Има три възможни начина на изглед на десктопа: картинка, един цвят и променящи се картинки.

1. Ако изберете картинка ще може да потърсите желаната такава при файловете на компютъра си, ако разбира се не Ви удовлетворяват снимките приложени към операционната система. Тук е нужно да определите и начина на разположение на картинката върху дисплея. За това е опцията Choose a fit.

2. Опцията за един цвят говори сама за себе си. При този вид десктопът Ви ще бъде запълнен от един цвят.

3. При променящите се картинки (Slideshow) трябва да изберете набор от картинки, които да се сменят през даден интервал от време.

Промяна на цветовете

Следващата настройка е тази за цветовете. Това е различна опция от тази за цвета на тапета, вместо това тук може да изберете цвета, с който да е запълнена една от опциите в старт менюто при посочване с мишката.

Промяна на екрана при заключване

Обикновено Windows 10 поставя снимки, набавени от Windows Spotlight. Може да промените това по начин сходен с начина за смяна на тепетите. В екрана за персонализация това е третата опция. Също така може да изберете програма или приложение, което да се изобразява върху заключения екран.

Промяна на цялостната тема

Темите са нещо като пакети за всички досегашни промени. Те задават автоматично всичко, което изброихме досега. В случай, че темите в арсенала на системата не Ви допадат, има опция за добавяне на допълнителни чрез интернет.

Промяна на старт менюто

Последната опция касае старт менюто. Тук получавате контрол върху броя на плочките, които искате да се показват и дали желаете да виждате последните отваряни документи и приложения. Всичките опции са ключове за пускане и спиране, които не дават голям достъп, но са достатъчни за промяната спрямо всеки вкус.

За допълнителни настройки: Как да променим изгледа на старт менюто в Windows 10