Как да прехвърлим данни от PS4 към PS4 Pro

how-to-transfer-data-from-ps4-to-ps4-proАко сте притежател на новата конзола PlayStation 4 Pro вероятно сте забелязали бавното прехвърляне на данните си към нея. За щастие последната версия 4.0 на конзолата прави това начинание много лесно, за да можете отново да използвате всичките си данни. Друг начин е да използвате PS4 Backup and Restore функцията, която изисква USB памет форматирана под FAT или exFAT. Въпреки това според нас най-лесен и удобен начин за прехвърлянето на данните от старата конзола в новата е чрез новия метод, който използва обикновен Ethernet кабел. В този урок ще Ви покажем как да направите безпроблемно обновяването на своята конзола като същевременно запазите своите данни.

Прехвърляне на данни

Нека отбележим, че преди да започнем трябва да включите оригиналната си PS4 конзола и да синхронизирате своите данни за трофеите със своя PSN акаунт, тъй като това няма да се прехвърли по време на процеса.
1. Ако сте запазили своята оригинална PlayStation 4 конзола най-лесният начин за копиране на данните е свързването на двете устройства с Ethernet кабел. Що се отнася до бързото приключване на процеса включете единия край на кабела в оригиналната конзола, а другия в новата PS4 Pro, преди да започнете процеса.

2. Щом са свързани с кабел, трябва да подсигурите и двете да имат последното 4.0 обновяване, свързани са с Wi-Fi и са включени. За успешен завършек на процеса само PS4 Pro конзолата трябва да е свързана с телевизор.

3. Използвайте своя PSN ID и парола, за да се впишете в своята PS4 Pro. Щом го направите тя ще установи връзка със старата конзола.

4. Новото устройство ще поиска разрешение за прехвърляне на данните от другата конзола.

5. Потвърдете, че искате процесът да започне и натиснете за около секунда бутона за включване на своята оригинална PS4, докато не чуете еднократен звук.

6. Когато бъдете попитани изберете бутона за пренасяне на данните от друга PS4.

7. В следващия екран ще е нужно да изберете какви данни искате да прехвърлите на новата си конзола. Колкото по-малко неща изберете, толкова по-бързо ще приключи процесът. При избор за копиране на целия диск времето е между един и два часа.

8. Възможните опции за копиране са: приложения, записани игри, записи, теми и настройки. Въпреки че не всички данни са нужни на вашата PS4 Pro, като например игрите, които могат да бъдат инсталирани по-късно, запазените данни, които включват целия прогрес в игрите, трябва да се копират задължително. След като сте направили своя избор изберете бутона за продължаване на процеса.

9. Щом процесът завърши PS4 Pro ще поиска да бъде активирана като Главна PS4. Трябва да изберете отговор “Да, активирай тази PS4” опцията ако искате да получите достъп до опции като автоматични ъпдейти и PS Cloud пространството.

10. Остава само да изчакате да завърши запаметяването на настройките Ви, което ще бъде последвано от рестартиране на конзолата.