Как да подобрим звука на Samsung Galaxy S7

adapt-sound-in-samsung-galaxy-s7Въпреки че Samsung Galaxy S7 и S7 Edge са сред най-добрите телефони в света в момента, има една сфера, в която не създават особено добро първо впечатление – възпроизвеждането на звук. Възпроизвеждането е далеч от незадоволително, но в сравнение с останалите си конкуренти е по-тих и повърхностен дори усилен до край. За щастие има решение и в този урок ще Ви покажем как да се справите с този проблем, за което ще са нужни само тиха стая и слушалки.

Приспособете звука на устройството към слуха

Това е много важно, тъй като всеки потребител има различни нужди що се отнася до звука. Веднъж настроен правилно потребителите ще могат да се възползват изцяло от възможностите на Samsung Galaxy S7 и Samsung Galaxy S7 Edge. Samsung знаят това и именно това е причината за добавянето на секцията за персонализиране на звука към настройките. За да достигнете до опцията за адаптиране, с която ще намерите правилните нива на звуците изберете Настройки (Settings) и след това Звуци и вибрация (Sounds and vibration), където ще намерите секцията Качество на звука и ефекти (Sound quality and effects). Веднъж попаднали в тази секция ще намерите много настройки на звука, както и Адаптиращ звук (Adapt Sound).

Как да използваме Adapt Sound

1. Изберете тиха стая и избраните слушалки. Когато сте готови изберете Adapt Sound и натиснете Старт.

2. Ще чуете серии от тихи звуци. След всяка, телефонът ще Ви попита дали сте чули дадената серия.

3. Всичко, което трябва да правите е да отговаряте с “да” или “не” след всяка последователност от звуци, докато процесът не приключи. В зависимост от вашите отговори графиката, която се изобразява на екрана ще се променя. В случай че по някаква причина едното Ви ухо се справя по-добре от другото, телефонът ще настрои нивата на звука различни за всяка слушалка.

4. Последната стъпка при настройването е използванто на направените промени при разговори. Изберете желаната и продължете.

5. След края на процеса ще чуете музика, която може да прослушате само на една слушалка или на двете заедно. Докато музиката се възпроизвежда ще имате възможност да я чуете и без новите настройки.