Как да изтеглим клип от YouTube

download-youtube-videoПрез септември 2013г. YouTube обяви, че ще предлага възможност за гледане на клипове без да има нужда от интернет връзка. Това все още не е станало реалност. Това, което е по-вероятно да стане, е Google, собственика на YouTube, да таксува подобна услуга и да я предложи в premium версия на приложението. Добрата новина е, че има много лесни начини за изтегляне на клипове с цел гледането им по-късно. В този урок ще Ви покажем как да направите това независимо от вида на своето устройство и операционната му система.

Изтегляне на клипове чрез браузър

Един от най-удобните и лесни методи за извършване на задачата е чрез браузъра, тъй като не се налага инсталирането и използването на допълнителен софтуер.

1. Изберете желания клип в YouTube.
2. Копирайте линка, който съответства на клипа. Важно е да отбележим, че е нужно да се избере целият линк, а не само част от него.
3. В нов раздел отворете keepvid.com и поставете линка в полето.
4. Изберете бутона Download, който се намира до полето за писане.
5. След това ще бъдат показани всички възможни видове формати, в които може да изтеглите клипа – MP4, 3GP, FLV и т.н. както и качеството на видеото.
6. Изберете желания формат и качество и изтеглянето ще започне.

Изтегляне на клипове директно на iPhone, iPad или Android устройства

Задачата тук е малко по-сложна, тъй като се налага използването на приложение при Apple устройствата и чрез уеб браузъра на Android.

1. Приложения. Важно е да отбележим, че приложенията изпълняващи задачата по изтеглянето на видео файлове от YouTube постоянно се забраняват от магазините и на двата вида устройства. Всички те работят на един и същи принцип – вграден браузър, в който е зададена начална страница YouTube, където избирате желания клип. При стартиране на видеото се изобразяват възможните формати и качество, в които може да бъде съхранен клипа.

2. Браузър на Android. Този начин работи само за Android устройствата. В него изберете видеото, което имате желание да съхраните, и променете линка от m.youtube… на vdyoutube… или dlvyoutube… Ще бъдете пренасочени към сайт с директни варианти за изтегляне. Имайте в предвид, че тези сайтове също се закриват и може да не работят.