Как да добавим РАМ памет към компютъра си

how-to-install-ramПрез последните години операционни системи като Windows, специализиран софтуер като Photoshop и дори браузъри като Google Chrome, са изградили репутация като програми изискващи повече РАМ памет. Ако вашата конфигурация няма достатъчен капацитет РАМ памет, то той започва да работи значително по-бавно при натоварвания, като например отваряне на повече подпрозорци в браузъра или използването на голям брой програми едновременно. В случай че вашето устройство е започнало да забавя своето действие, то един от най-лесните ъпгрейди, които може да направите, е да добавите повече модули за памет.

Съвети при покупка на допълнителни РАМ модули

1. Има различни видове РАМ памети. Повечето компютри в днешно време използват DDR3 памети, но по-старите може да използват DDR2 или дори DDR. Вече започна и широкото използване на DDR4 памети, затова преди покупка трябва да се разгледа страницата в интернет за спецификациите на дънната платка, за да придобиете информация за вида на вашата памет.

2. Както различни видове, паметите имат и различни скорости. Това също е част от спецификациите на дънната платка и процесора, които сте избрали за компютъра си.

3. Последно трябва да изберете марка на паметта. Най-голямата разлика между предложенията на пазара е дизайнът, изберете този, който Ви допада и се вписва в бюджета Ви.

Добавяне на РАМ

1. Изгасете компютъра и изключете всички кабели, които са свързани към него и отворете страничния панел на кутията си.

2. Слотовете за паметта се намират до мястото на процесора и обикновено са два цвята.

3. Ако имате налична памет, за поставянето на новата е желателно да се използват еднаквите по цвят слотове.

4. За поставянето на паметта в слота трябва първо да отворите захващащите механизми в двата края на слота, който сте избрали за монтирането.

5. След като са отворени, обърнете внимание на отвора, намиращ се отдолу на РАМ паметта, той трябва да съвпадне със съответното зъбче, намиращо се в слота.

6. С лек натиск поставете паметта докато се затворят и двата механизма.

7. Затворете кутията, включете наново всички кабели и стартирайте системата си.