HP представи най-малката работна станция

hp-smallest-workstationПо традиция компютрите от клас работна станция са огромни по размер машини, които определено не подхождат във всеки дом. В днешни дни обаче това се променя и предложението на HP е нагледен пример за това – компанията представи своята най-малка работна станция. Приличайки повече на компютър за домашен театър, новото предложение може да се постави удобно във всеки хол. Третото поколение HP Z2 Mini Workstation предлага много производителност в квадратен корпус, който е едва 215мм широк и 58мм висок, което по данни от HP го прави с 90% по-малък от обикновен компютър.

Проектиран е за потребители, които използват CAD системите, но искат нещо елегантно, което може да бъде скрито или монтирано зад монитор. Що се отнася до характеристики малката машина Z2 Mini G3 ще има Intel Xeon процесор и Nvidia Quadro M620 откъм графичната мощ. По подразбиране може да бъде зареден с Windows 10 или Linux, както и HP Z Turbo Drive за боравенето с големи файлове. HP смело заявява, че това е най-мощният мини компютър на пазара в момента, освен това ще поддържа до шест дисплея едновременно.

По въпроса за сигурността на разположение е HP SureStart, която опция дава допълнителна BIOS защита, както и Kensington lock с допълнителна функция на затваряне на шасито на устройството. Много труд е положен и по отношение на охлаждането – благодарение на специалните вентилатори работната станция е с 63% по-тиха от по-големите си събратя. Jeff Wood, вицепрезидент и генерален мениджър на отдел Работни станции в HP Inc., коментира: ” HP промени представите за работна станция през 2009г. със своята Z серия, сега отново променя стандартите в категорията с HP Z2 Mini работната станция, която е най-добрата комбинация от малки размери, елегантност и производителност за нашите клиенти и партньори”.