Google увеличава защитата на личните данни

google-identity-security-1Google разширява възможностите на своята платформа Google Identity, отнасяща се за отключване на множество приложения, предоставени от компанията, само с влизане в профила, с нови предложения от Google Market, включително и Office от Microsoft, Facebook at Work, Concur и много други. Идеята е да се даде на компаниите един ключ, с който да могат да използват своята идентичност за защитата на всичките си приложения, като засилят сигурността на мобилните данни в частност, като ги комбинират с помощните средства за управление на мобилните устройства на Google. За да се справят с неща като сила на паролата и изискванията за отключване на устройството например. От компанията отбелязват, че това може да помогне допълнително за сигурността като добавка към хардуер базираната защита като четеца на отпечатъци или софтуерната защита – например Google Smart Lock.

Shashank Gupta, Продуктов мениджър към отдела на Google за приложения предназначени за големи компании коментира: “Нашите добавки в Google Smart Lock са достъпни до всички Google акаунти, включително тези използвани за работа. Ние доставяме допълнителната защита като част от нашите Google приложения за работа без допълнително оскъпяване”.

Както наблюдаваме напоследък от компанията работят по нов вид удостоверяване, базирано на смартфони, което ще елиминира паролите като вид удостоверяване. Въпреки че е насочено към обикновения потребител, може да се постигне много повече със сходен подход при големите корпорации, използващи Google акаунти.