Apple ще пуска нов 4-инчов iPhone през 2016 година!

iphoneОт известно време се носят слухове, че новият смартфон на Apple ще бъде с по-малък дисплей от тенденциите, които все повече отиват към 5-инчовите и по-големи дисплеи. Анализаторът от KGI – Минг-Чи Куо предвижда, че през 2016-а година, американският производител ще пусне телефон с 4-инчов дисплей, за да зарадва своите потребители, които не обичат джаджи с прекалено големи екрани.

Слуховете са, че през следващата година можем да очакваме iPhone 7, а паралелно с него ще бъде пуснат и по-компактния вариант, който пък ще бъде със сходни параметри като iPhone 5S. Куо е на мнение, че все още има потребители, които имат нужда от смартфон с по-малки размери и по-достъпна цена, което е и причината, Apple да заложи на подобен ход.

Гигантът от Купертино реши да се бори с конкуренцията и заложи на 5.5-инчови смартфони, но те са на доста висока цена и не много потребители могат да си ги позволят. За разлика, смартфоните ползващи Android, като операционна система стават все повече и на по-ниски цени, така че Apple ще трябва да намери решения за хората с по-малък финансов бюджет.

Минг-Чи Куо очаква новият смартфон да бъде с метален корпус, за разлика от 5S, както и ще бъде с по-новия А9-процесор, който видяхме в iPhone 6 и 6S Plus. Предполага се, че 4-инчовият телефон ще има новата 3D технология, която е много по-чувствителна при допир на екрана.

Разбира се, все още няма официално изявление от Apple за подобен вид смартфон, но пък Чи Куо е сред хората, които доста добре познават тази марка и знаят какво да очакват от нея. Неговите прогнози рядко са грешни, така че ни очаква една интересна 2016-а година, която да ни представи нови смартфони с марката на Apple.