Apple настига по продажби Samsung в Източна Азия

apple-samsung1През последните 3 месеца на 2014г. Apple повиши своя процент по продажби в Източна Азия. Както знаем това е територията на Samsung. Това е тежък удар за Samsung. Причината за това е последния смартфон на Apple. Да, говорим за Iphone 6, той е водещия смартфон в тази част на света за този период от 3 месеца. Това е изключително постижение за Apple, защото до преди излизането на последния им флагман те имаха едва 7% през септември, но до края на декември се е повишил до 33% пазарен дял според проучвания. За сравнение, в този период пазарния дял на Samsung e бил 61% през септември, а месец по-късно падна до 46%.

Източна Азия беше територия на Samsung и до скоро никой не е вярвал че друга компания може да ги настигне толкова бързо. Определено ако Samsung искат да си възвърнат господарството на тази територия, ще трябва да изненада до голяма степен потребителите с новия си флагман.

Скока на продажби в Източна Азия според много анализатори, се дължи на предпочитанието на все повече потребители от Корея, Япония и Китай към по-големите екрани на мобилните устройства. Сами си отговорете дали решението на Apple да създаде новия си смартфон Iphone 6 и Iphone 6 plus с по-голям дисплей е било правилно. Разбира се, има и потребители които неодобряват този голям дисплей и предпочитат по малките (от 4 и нещо инча) но това са съвременните стандартни за смартфон и ще трябва да свикваме с по-големите дисплеи.

Според Canalys Apple за пръв път повеждат на пазара в Китай. Това се дължи на iphone 6 и iphone 6 plus, които срещат големи симпатии в Китай.

Това са последните флагмани от Samsung и Apple:

Samsung Galaxy S5

samsung-galaxy-s5

Apple Iphone 6iphone-6