Всичко, което трябва да знаем за Pokemon GO

pokemon-go-guide-2Безспорно с развитието на технологиите при направата на различните устройства и операционните системи, които ги задвижват, се появяват нови и нови заглавия на игри, които от своя страна печелят именно от това развитие. Едно такова заглавие е Pokemon GO, достъпно за Android и iOS, и много по-различно от от предишните опити за създаване на подобна игра. В този урок ще Ви разясним основните понятия в играта, заедно с полезни съвети относно нея.

Какво е Pokemon GO?

Първо това е игра, която няма нищо общо с първоначалните игри за GameBoy. Pokemon GO е безплатна мобилна игра, която Ви позволява да виждате същества, наречени Pokemon, използвайки дисплея на телефона или таблета Ви, сякаш съществуват в реалния свят. След като видите такова същество трябва да го хванете. Pokemon е съкратено от “pocket monster” (джобно чудовище), именно това са покемоните.

Къде се крият покемоните?

Главната идея на Pokemon GO е в скриването на чудовищата в реалния свят – буквално. Трябва да ги потърсите. Когато сте достатъчно близо до някое от тях, то ще се появи на радара в играта и тогава може да се опитате да го заловите.

Как става движението в играта?

Много просто – чрез ходене в реалния свят – в парка, в града, в големите магазини и така, докато намерите покемон.

Какви са червено-белите топки и за какво служат?

Тези топки (Pokeball) се използват за залавянето на Pokemon. За да хванете даден представител на тези чудовища, трябва да хвърлите поке-топка към него. След като го хванете, според правилата на Pokemon, то Ви принадлежи.