Ревю на Toshiba Encore 2

toshiba-encore-2-review

Toshiba не са нови на пазара с Windows 8 таблети – компанията дебютира с 8-инчовия Encore миналата година. Encore 2 обаче, освен че е първият 10-инчов таблет на компанията, също така е най-евтиният таблет с такъв размер. Може да не е най-голямата иновация на Toshiba, но за тази цена са направени много малко компромиси с качество и производителност на модела.

Дизайн

На пръв поглед, Ecnore 2 изглежда невпечатляващо. 18-милиметровия кант лишава таблета от по-компактна форма, каквато виждаме в по-новите таблети, макар да прави по-удобно хващането му.

Устройството е с дебелина 9мм и не може да се нарече ултра тънък, какъвто е например Samsung Galaxy Tab S със своите 6.5мм. Някой друг милиметър повече обаче не винаги оказва съществена разлика, а и да не забравяме, че по-тънките таблети са й значително по-скъпи.

toshiba-encore-2-review1

С тегло 550гр, Encore 2 е достатъчно лек, за да го държите с една ръка и почти не се усеща в чантата на рамо.

Трябва да споменем, че след по-продължителна употреба, златистият заден панел на корпуса започва да се износва и драска. Някои бутони пък са разположени малко странно, например Start бутонът. В почти всички Windows 8 устройства той е отпред и в центъра, докато тук е в средата на горния ръб.

Екран

10.1-инчовият екран може да е със скромната резолюция 1280х800px, но има отлични ъгъл на виждане, яркост и отражение.

toshiba-encore-2-review3