Топ 5 на най-страшните игри

horror-game2Нищо не може да се сравни с усещането да играеш добра, наистина страшна игра. Понеже вие контролирате главния герой, изживяването може да е много по-екстремно и  реалистично от това да гледате и най-страшния филм.

За последните десетилетия излязоха много хорър игри, така че имаме голям избор от качествени заглавия. Често тези игри идват под формата на сървайвъл хорър – когато  трябва да направите всичко по-силите си, за да оцелеете при минимални шансове. Понякога дори не разполагате с основни средства, с които да се защитавате, което вдига  адреналина още повече.

Това е нашата подредба на 5 от най-ужасяващите игри – в нея присъстват от стари класики до нови заглавия, които един ден също ще станат класики.

dead-space5. Dead Space

Почти е жалко, че Dead Space е толкова страшна, защото по-боязливите играчи няма да успеят да се насладят на една от най-уникалните атмосфери в индустрията. Ужасът  на Visceral Games е един от най-добрите в жанра и една от най-уникалните сървайвъл игри изобщо. Действието се развива в зловещ космически кораб, където враговете са излезли направо от най-лошите ви кошмари. Тук обаче не можете да изпразните пълнителя в  некроморфите и да се надявате да сте ги направили на решето, защото играта разчита на една доста интересна система. Играчът трябва внимателно да се прицели в  крайниците на чудовището, за да го убие, което означава, че е нужна голяма точност в напрегнати ситуации. Следващите игри от поредицата заложиха повече на екшъна, но  оригиналната Dead Space все още е неповторима тръпкаdead-space3

Damned14. Damned

Колко пъти сте гледали някой филм на ужасите, след което сте обсъждали с приятелите си колко глупави са били тинейджърите, когато ги е преследвал свръхестествения  убиец? Опитайте се да играете Damned и ще разберете точно защо онези измислени герои са постъпили така.
Damned е мултиплеър игра, която изправя четирима оцелели срещу едно управлявано от играч чудовище. Оцелелите трябва да минат нивото, докато чудовището ги дебне,  плаши и им се смее от сенките. В играта тегне едно усещане за безпомощност докато героят ви попада в различните капани.damned3