Ревю на Sony Xperia Z4 Tablet

xperia-z4-tablet-2

Ако се чудите какъв таблет да си купите и търсите висококачествена изработка то тогава Sony Xperia Z4 Tablet заслужава вашето внимание. Ако държите да имате водещ модел с Android, който да е издържан в хардуерен и софтуерен план, то тогава най-новия продукт, който японският технологичен гигант Sony пусна на пазара е точно за вас. Sony Xperia Z4 Tablet е тънък, високопроизводителен, 10-инчов таблет, снабден със солидно покритие, което не пропуска прах и вода в корпуса.

Дизайн

Таблетът впечатлява с изключително фините си физически размери. С тегло 393 грама и диагонал на дисплея 254 мм той има потенциала да засенчи Samsung Galaxy Tab S 8.4 , тежащ 294 г,  и 9.4-инчовия Apple iPad Air 2 ( тегло 437 г). Дебелината му е само 6.1 мм, което в комбинация с теглото го прави най-тънкия и лек 10-инчов таблет, достъпни в момента на пазара.

xperia-z4-tablet-4

xperia-z4-tablet-1

Благодарение на заоблените ъгли и леко извити краища моделът е компактен и лесен за придържане. Безспорно най-атрактивната черта е водо и прахоустойчивото покритие, утвърдено със  сертификат  IP65/68, което казано на по-достъпен език, означава, че ако бъде оставен за по-продължително време  във външна и неблагоприятна за технологии среда, например близо до море, в баня или изложен на вятър,  устройството ще запази здравината си и ще продължи да функционира безпроблемно.

Функции

Sony Xperia Z4 Tablet се управлява от най-новата версия на операционната система на Google – Lollipop 5.0, която не блести със значителни революционни подобрения, но все пак предлага новости, които могат да грабнат окото. Тези, които притежават и други продукти на Sony като телевизор, смартфон Xperia или PlayStation, могат да свързват таблета си с тях и да ги контролират чрез него. Пример: ако искате да гледате видеоклип в YouTube, може да свържете таблета с телевизора и да се наслаждавате на уголемената картина.

Хардуер

Sony Xperia Z4 Tablet  е екипиран с осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 810 64-bit, с тактова честота 2GHz и 3GB RAM. Капацитетът на вътрешната работна памет е 32 GB, което позволява свободното съхранение на всякакви текстови, снимкови, музикални и видео файлове. Наличен е слот за microSD карти, който дава възможност за разширение на паметта до 128 GB. Техническият арсенал се допълва от Bluetooth 4.1, FM радио и NFC свързаност.