Ревю на Samsung Galaxy S6

galaxy-s6-review4

На 1 март 2015г. по време на MWC Барселона се състоя дългоочакваната премиера на новия флагман на южнокорейския бранд Samsung. Това високотехнологично бижу се отличава с изцяло нов за компанията дизайн, но това далеч не е всичко, с което се откроява наследникът на бестселъра Galaxy S5. Освен Samsung Galaxy S6 бе представен и Galaxy S6 Edge.

Дизайн

По отношение на дизайна, Samsung правят крачка напред, премахвайки всичко излишно и навлизайки в ново за бранда измерение. Корпусът е комбинация от алуминий и стъкло, като тук пластмаса липсва. Предният и задният капак на смартфона са покрити с Corning Gorilla Glass 4 – стъкло, което трябва да го защитава както от надрасквания, така и от удари при падания.

galaxy-s6-review2

galaxy-s6-review1

galaxy-s6-review5

От  друга страна може да се категоризира като недостатък гладката огледална повърхност на това покритие, тъй като бързо се покрива с пръстови отпечатъци, които са и по-видими. Задният капак не може да се сваля както при Galaxy S5 и за разлика от него – този телефон не е водоустойчив. Основата на Samsung Galaxy S6 е направена от метал, а ъглите на корпуса са заоблени. Смартфонът не се огъва. Размерът и теглото му са съответно 143,4х70,5х6,8мм и 138 грама. Протекцията на това устройство е от най-високо ниво. Galaxy S6 ще се предлага в цветовете: станадртните черен и бял цвят, както и в златист и син.

Дисплей

Запазена марка за устройствата на южнокорейците са най-добрите дисплеи.

galaxy-s6-review10

Този на Galaxy S6 e изработен по Super AMOLED технологията, като диагоналът е 5.1 инча с разделителна способност от 2560х1440 пиксела, което означава че плътността за 1 инч е 577 ppi, а това за в момента е най-високият показател за смартфон произведен от Samsung.

Производителност

Galaxy S6 използва 64-битовия процесор Exynos 7420, който е създаден по 14 – нанометровия технологичен процес. Според Samsung, това ще осигури по-ниска консумация на електроенергия, както и по-малко отделяне на топлина. Процесорът е разделен на 4 + 4 ядра с висока производителност с тактова честота от 2,1 GHz и 4 енергоспестяващи ядра работещи на 1,5 GHz. Производителните ядра се активират при стартирането на игри, а енергоспестяващите се използват от системата при изпълнението на прости задачи, за да се предотврати прекомерната консумация на електроенергия от батерията. За високата производителност на Samsung Galaxy S6 допринася и 3GB оперативна памет, която е от DDR4 стандарта.
Вградената памет в смартфона вече може да е 32, 64 или 128GB, което се оказва компенсация от страна на компанията за отстраняването на слотът на microSD картите памет при този модел.