Ревю на телефон Sony Xperia XA

review-sony-xperia-xa-4

Безспорно търсенето на устройства от среден клас се увеличава с всеки изминал месец. Това се дължи на по-ниската им цена, както и на множеството функции, присъщи за много по-скъпите устройства, добавени към тях. За да изпъкне даден нов модел телефон на този вече пренаситен пазар, трябва да може да грабне потребителя с дизайн и качествена изработка. Sony Xperia XA е именно модел, който се опитва да изпъкне пред останалите като предлага разнообразни функции и дизайнерски подходи. Дали от компанията са се справили със задачата, ще видим в нашето ревю на Sony Xperia XA.

Дизайн

Както в останалите конкуренти в класа, в Sony Xperia XA е заложен дизайнерски подход, с който устройството да има първокласна визия – лявата и дясната страна на телефона са алуминиеви, докато горната и долна страна са изцяло пластмасови. Друг аспект, с който Xperia XA ще привлече повече фенове, е извитото стъкло на дисплея. Често това се нарича 2.5D стъкло, което значи, че ръбовете са леко извити. Устройството е много тънко има OmniBalance подредба, в която бутонът за включване и изключване на телефона се намира в средата на едната му страна. Sony Xperia XA няма отварящ се заден капак и сменяема батерия, с което не се отличава от конкурентите си.

review-sony-xperia-xa-3Дисплей

За съжаление тук Sony Xperia XA не може да се наредидо своите конкуренти. Дисплеят е едва 5 инча IPS LCD с резолюция 720p. КАчеството е приемливо, но много далеч от по-големите си братя в серията. Има видима загуба на яркост погледнат под определен ъгъл, както и проблемен контраст. Разбира се тези критики нямат място в реални условия. Всеки потребител ще бъде очарован от дисплея, щом очите му свикнат с него. В условия на висока осветеност дисплеят преминава в турбо режим, който осигурява безпроблемното му използване в такава среда чрез нагласяне на контраста и цветовете.