Ревю на телефон Lenovo Phab 2 Pro

review-lenovo-phab-2-pro-5

През последните две години Google разработват новата си технология за виртуална реалност наречена Tango и вече е готова да бъде представена на света като завършен продукт. Целта на тази технология е да помогне на устройствата да изучават света около тях и да събират информация за средата. По време да разработването на тази технология Google си партнира с Lenovo, за да създаде телефон, който да работи с нея. Така се появява Lenovo Phab 2 Pro. Той е много добре направен телефон, който притежава батерия с огромен капацитет и големи физически размери.

Дизайн

Само по себе си това устройство е уникално. В Lenovo Phab 2 Pro е възможно най-малкият вариант на телефон, в който може да бъде поместено всичко необходимо за нормална работа на новата технология. В него има много нестандартни добавки – близо 7-инчов екран, на задната страна намираме допълнителни две камери, които се намират между сензора за пръстови отпечатъци и главната камера. Няма съмнение, че този телефон е огромен. И ако не беше майсторството на Lenovo това щеше да е голям проблем. Lenovo Phab 2 Pro е направен изцяло от алуминий , а екранът е защитен с Gorilla Glass и е извит по дисплея, за да предаде 2.5D усещането, което всеки потребител харесва.

review-lenovo-phab-2-pro-3

Дисплей

Дисплеят в Lenovo Phab 2 Pro е с внушителната големина от 6.4 инча, но най-вече е направен невероятно. Lenovo са избрали отстояващ дисплей с IPS LCD технологията, което означава, че панелът може да коригира цветовете и контраста на ниво пиксели. Много удобен при директна слънчева светлина и с резолюция 2,560 x 1,440 пиксела той е способен да остави и най-големите критици безмълвни. Възпроизвеждането на цветовете също е на ниво, но изостава малко от AMOLED дисплеите на пазара. Осветеността е значителна и ъглите на видимост са много големи.