Ревю на телефон Lenovo A6000

review-lenovo-a6000-3

С последните си предложения на пазара, компанията Lenovo приковава погледите на много потребители. Една от главните причини за това е агресивните цени на всяко устройство. Китайският производител успя да раздвижи пазара със своя телефон А6000 – едно от достъпните 4G LTE предложения в средния клас. Със своя арсенал от добри показатели и 4G възможности Lenovo A6000 кара съперниците си да изглеждат като не добра комбинация между цена и характеристики.

Дизайн

Lenovo A6000 притежава чист и опростен дизайн. Пластмасовият заден капак е практичен и е от материал незадържащ отпечатъци, а панелът като цяло е доста издръжлив. Телефонът е изграден видимо добре и всички части на панела пасват точно на своите места. Няма хлабави връзки, които да придават ниско качество на производство. Въпреки това този телефон не изпъква с дизайна си, което далеч не значи лош външен вид. A6000 е компактен с размери 141 x 70 x 8.2mm и тежест едва 128 грама. Предната страна на Lenovo A6000 е заета главно то 5 инчовия дисплей като над него се намират сензорите и 2 MP предна камера. Под дисплея се намират трите капацитивни бутона – меню, home и бутона за връщане. Отдясно на корпуса се намират бутоните за управление на звука и включване на устройството. На горната страна са поставени microUSB порта заедно с 3.5mm аудио жак.

review-lenovo-a6000-4

Дисплей

Lenovo A6000 притежава 5 инчов IPS дисплей с резолюция 720х1280 пиксела и 294ppi. За съжаление върху него не е поставен предпазен слой, което е причина за много вероятни надрасквания. Въпреки това той предлага много добър контраст и цветовете са изящни. Също така е много ярък при настройка 100%, но при намаляването на яркостта на 50% екранът се затъмнява повече от необходимото. Въпреки високата си яркост той не се държи на ниво при пряка слънчева светлина, но остава използваем.