Ревю на телефон iPhone 7

review-iphone-7-4
В зависимост от потребностите на всеки потребител, подобренията в новия iPhone 7 са разнообразни, за да бъдат привлечени повече любители. От една страна в него са заложени много по-добри камера и дисплей, както и увеличена скорост на действие, но за съжаление с един голям недостатък. От друга страна, с изключение на поддържаните оператори, iPhone 7 прилича много на предшествениците си.

Дизайн

Щом стане въпрос за външния вид на новия телефон, изглежда Apple са променили съвсем малко дизайна на iPhone 7. Очакваше се новият модел да промени радикално вида на телефона, но вместо това размерите на устройството и дисплея са почти еднакви с миналогодишното предложение на компанията. Въпреки всичко промени има и най-голямата от тях е премахнатият 3.5мм жак за слушаки. По думи на Apple този вход е премахнат, тъй като е твърде стар. Добрата новина е, че iPhone 7 ще бъде доставян с преходник Lightning порт към 3.5мм жак, за да улеснят потребителите при смяната на устройствата. Друга промяна е преместването на антената за мобилна връзка на задната страна на телефона. Всичко останало е запазената марка на Apple – заоблените и загладени ръбове, приятното усещане в ръката и изчистен вид като цяло.

review-iphone-7-3

Дисплей

Apple остават на заден план щом стане въпрос за резолюция на дисплея, но въпреки това iPhone 7 е със 720р резолюция и придава вид на картината, който не е на добро ниво в сравнение със съперниците си. Използваната от компанията технология за закрепяне на LCD екрана за стъклото на дисплея е все така на ниво. По всичко личи, че Apple няма намерение да добавя виртуална реалност към телефона си, поне до следващата година. Както споменахме дисплеят на iPhone 7 не блести с резолюцията си, а с широкия цветен спектър, който покрива.