Ревю на телефон Google Pixel

review-google-pixel-4

След шест години на партньорство с различни производители за направата на Nexus телефоните, за пръв път Google се заема с това начинание. Google Pixel е най-новото попълнение към продуктовата гама на гиганта. И въпреки че устройството се сглобява от HTC, Google са инженерите и дизайнерите на този телефон. Главната цел на устройството е да показва най-доброто от компанията и Android системата. Google Pixel бележи и една нова епоха в телефоните като добавя нова система за търсене.

Дизайн

Google Pixel има прекрасен и различен дизайн. Металното шаси е налице, но Google са добавили и стъклено покритие около скенера за отпечатъци и задната камера. Докато това дава уникален завършек, стъкленото покритие има леко пластмасов вид. С размерите си 143.84 x 69.54 x 8.58мм устройството е удобно за работа с една ръка. На това удобство не пречи и дебелината му. Клиновидната му форма е едва доловима, но при поставяне обратно се забелязва добавената дебелина в горната му част. Това означава, че този телефон е тежи повече там, но благодарение на еднаквата ширина, захватът не е намален. Бутонът за включване и бутоните за управление на звука се намират отдясно, а отляво е поставен само слотът за nano-SIM картата. На долната страна се намира USB-C портът намиращ се между два отвора. Единият е за говорителя, а другият предпазва микрофона.

review-google-pixel-2

Дисплей

Дисплеят на Google Pixel е ярък и ясен FUll HD 5-инчово предложение. Приятен на изглед с 441ppi и повече от задоволително изобразяване с на снимките, по всички показатели този дисплей е повече от добър. Цветовете са с подобрена дълбочина в сравнение с AMOLED дисплеите, които намираме при повечето от конкурентите на Google Pixel. Заради резолюцията си обаче, въпреки че е пригоден за работа с Daydream View приставката, преживяването от виртуалната реалност не би било пълно. Но това далеч не значи, че изживяването няма да е на ниво, просто ще има разлика в сравнение с по-високата резолюция на другите телефони от класа.