Ревю на Samsung Galaxy S6 Edge

samsung-galaxy-s6-edge-5

В последно време смартфоните не ни изненадват със своя външен вид и хардуерна част. Дизайнът практически не се променя, а огромното количество точки в синтетичните тестове не изненадва никой. Но тази година, компанията Samsung порази всички, представяйки на MWC 2015 два нови флагмана – Galaxy S6 и S6 Edge. В днешното ни ревю ще стане дума именно за последния.

Дизайн и ергономичност

Точно външният вид на S6 Edge предизвика уау-ефектът, тъй като това е първият Samsung телефон, от дизайнът на който няма да се разочаровате. Странно звучи, но най-накрая корейският гигант напълно се отърва от пластмасата – тук се използва само стъкло и метал, а устройството е изцяло монолитно.

Защитното стъкло отзад е Gorilla Glass 4. В горната част е разположена основната камера, леко изпъкваща над повърхността на корпуса, а вдясно от нея се намира светкавицата и сензора за сърдечната дейност. Страничната рамка е изработена от алуминий и върху нея са разположени елементите за управление което е обичайното, с тази разлика, че в ляво е добавен nano-SIM слотът.

samsung-galaxy-s6-edge-1

Държането на устройството с една ръката е комфортно и имайки предвид, че Samsung подобриха своя четец за пръстови отпечатъци, сега вече апаратът може да бъде отключван и с една ръка.

Дисплей

Galaxy S6 Edge е оборудван с 5,1-инчов Super AMOLED дисплей и QHD резолюция. Плътността на пикселите е 577 ppi. Екранът е извит по краищата, което създава много интересно впечатление. Стъклото, което допълва цялата тази красота, е направено по 3D Thermoforming технологията. Същността се крие в това, че стъклото е пресирано при температура от 800 градуса по Целзий, като по този начин се е получила извитата форма.

samsung-galaxy-s6-edge-3