Ревю на Samsung Galaxy S6 edge + (Plus)

samsung-galaxy-s6-edge-plus-4

Наскоро тествахме Samsung Galaxy S6 edge и той наистина много ни хареса, но сега в ръцете си държим подобрената версия на флагманския смартфон на Samsung с добавката “+” в заглавието. Устройството е получило подобрена ергономичност, дисплей с по-голям диагонал, повече RAM и по-капацитивна батерия в сравнение с предишния смартфон. Ще стане ли този телефон толкова популярен, само времето ще покаже, но ние ще се опитаме да намерим отговора на този въпрос още сега.

Дизайн и ергономичност

От гледна точка на дизайна, устройството е съхранило всички положителни черти от предходния модел – изобилието е от стъкло и метал, образувайки несравним външен вид. Тук може да се констатира – дизайнерите на Samsung са се постарали!

На пръв поглед разлика между двата модела не може да се намери, но тестваното устройство вече е станало по-голямо, като дисплеят му е нараснал от 5,1 на 5,7 инча, а за защитата на матрицата, производителят е използвал покритието Corning Gorilla Glass 4.

Дисплей

Както споменахме, апаратът използва 5.7-инчов Super AMOLED извит от двете страни дисплей с резолюция от 1440 х 2560 пиксела. Подобна резолюция има предния смартфон, но поради по-малкия си диагонал, плътността на пикселите е по-висока – 577 срещу 518 точки на инч в сегашния модел.

samsung-galaxy-s6-edge-plus

В “плюсовата” версия на смартфона се използва същият ярък и красив екран, който притежава отлично възпроизвеждане на цветовете. Дори и в облачен есенен ден, летните снимки на този екран ще изглеждат страхотно, блестейки с нови и ярки цветове.

Интерфейс и софтуер

От гледна точка на софтуера, “Plus” в сравнение с Galaxy S6 Edge почти не се различава. Но трябва да се отбележи, че разработчиците на компанията са осъзнали, че без приятна графична среда с интуитивен интерфейс и отлична оптимизация, мощната хардуерна платформа няма да спаси положението. С всеки нов пуснат флагман, TouchWiz става все по-добър и по-добър.

Камера

Имайки предвид, че актуализираната версия на смартфона няма много подобрения, в тази връзка това важи и за фото-модула, който не е претърпял значителни промени.