Ревю на Overwatch

review-overwatch-2

Несъмнено Blizzard Entertainment са безспорни лидери в правенето на игри, които пристрастяват. Със заглавия като World of Warcraft, Hearthstone, StarCraft и Diablo, компанията от Калифорния може не само да доставя уникални игри, но и може да твърдим, че без серията StarCraft нямаше да има игри като League of Legends или DOTA 2, които са основни на e-sports сцената. За това не е учудващо, че най-новото произведение на компанията, Overwatch, успява да разпали феновете. Overwatch е първата игра на Blizzard в жанр first-person shooter и единствената след Diablo, която ще има версия и за конзоли.

Какво е Overwatch

Overwatch представлява игра между два отбора от по шест играчи и може да се играе само онлайн, няма single-player режим. На теория прилича на Rainbow Six: Siege, но на практика се доближава повече до други известни заглавия Team Fortress 2 и Counter-Strike Global Offensive. Главният разработчик на играта Jeffrey Kaplan обобщи играта като фокусирана и тя определено е такава, успявайки да бъде по-опростена в сравнение с конкурентите си. Според Kaplan “сърцето на играта са нейните герои”, които са 23 на брой. Идеята за толкова голям избор е проста – да се осигори разнообразие в геймплея. Независимо дали искате да играете като снайперист, да строите установки, да помагате на съотборниците си или да се промъквате бързо и нанасяте щети, за вас ще има поне един подходящ герой.

review-overwatch-5

Геймплей и герои

Големият брой на възможните герои може да е объркващ, като голяма част от престоя в лобито на играта минава в преглеждане на уменията на всеки герой. За улеснение героите са групирани в четири категории: танк, покрепящи, нападение и защита. В екрана за избор на герой, играта предоставя подсказки за изготвянето на отбора Ви, като например, че не достигат подкрепящи герои. В такива игри подкрепящите герои, които остават на заден план, за да защитават или лекуват останалите, често са неугледни.