Ревю на Motorola Moto G4

review-moto-g4-1

Moto G устройствата на Motorola са заслужили репутацията си на високопродуктивни телефони на ниска цена. Дори със съперници като OnePlus и други китайски алтернативи, Moto G продължава да изумява. Moto G4, четвъртото поколение на гамата, продължава този стандарт.

Дизайн

Изглежда, че от компанията са решили да направят крачка назад по отношение на дизайна, но това далеч не е лошо нещо. Дизайнът е опростен и печели от леко променения вид. Не е толкова тънък телефон със своите 9,8мм. дебелина, но е далеч от предшественика си Moto G3, който е с 11,6мм. дебелина. На предната част на телефона откриваме само един говорител, намиращ се отгоре, вместо два, както беше миналата година. За чистия и опростен изглед спомагат и тънките краища, обграждащи екрана. За съжаление обаче задната страна е направена изцяло от пластмаса и отново може да се отвори за достъп до батерията. Жакът за слушалки е наличен, за разлика от Moto Z, и се намира на горната страна на устройството. Добро допълнение е и частичната защита от намокряне, което значи, че устройството няма да се повреди при леко намокряне, но е далеч от сертификата IP64.

review-moto-g4-2

Дисплей

В Moto G4 е поставен 5,5 инчов дисплей и за разлика от предишните телефони от серията, дисплеят е Full HD. Той е направен така, че да няма затруднения при използването му, дори при силна светлина. Видимостта при всякакви ъгли е на ниво, спрямо останалите модели в класа. Автоматичното регулиране на осветеността се обновява доста бързо, което допринася за удоволствието от използването на дисплея. Въпреки големината му, дисплеят на Moto G4 не затруднява по никакъв начин използването му с една ръка. Със своите 401ppi всичко, което се визуализира на дисплея, е с много по-добро качество, в сравнение с миналогодишния модел, който разполага с 294ppi.