Ревю на LG K10

lg-k10-review-1

Следвайки печелившия дизайн на най-добрите си телефони, LG представи на CES тази година и серия-К, предназначена за феновете на марката в по-ниския ценови клас. Един от представителите на серията е К10 – конкурентният телефон с 5.3 инчов дисплей работещ под Android.

Дизайн

Още с един поглед K10 приковава вниманието със своя външен вид. Както в най-добрите предложения на марката, например LG G4, в K10 се забелязва изисканата извита форма, наподобяваща речни камъни, пасваща с напълно нормалната извивка на ръката на потребителя. Компанията прилага и друга печеливша стратегия по отношение на дизайна на устройството – изчистената рамка без бутони, постигнато с позиционирането им на задната страна на телефона. LG са проектирали специален сгъваем калъф за модела, приличащ на S-View на Samsung и собственото им QuickWindow. Вместо прозорче, новия кейс ще оставя видима цяла лента по продължението на дясната част екрана, и ще се използва за показване на важна информация – пропуснати обаждания и събития, часовник, дата и още много други. Тази лента също ще бъде защитена от калъфчето с прозрачно фолио.

lg-k10-review-4

Дисплей

В днешно време е трудно да се намери добре изработен телефон с достатъчно голям дисплей за всякакви дейности в бюджетния клас устройства. Точно за този пазар е предназначен LG K10. Със своя 5.3 инчов IPS дисплей и капацитивен touch screen, работещ на адекватната 720p резолюция, и въпреки, че не е AMOLED, това устройство е добра сделка.