Ревю на LG Gram 15

lg-gram-15-review-4

На пазара в момента има много голям избор на лаптопи, подходящи за всеки вкус и нужди. Поради тази причина всеки производител се опитва да изпъкне, представяйки нещо, което да се отличава от останалите си конкуренти. С новото си предложение LG са предприели друга стратегия. В LG Gram 15 може да видим, както много прилики с неоспоримия фаворит на потребителите MacBook Air, така и много съществени разлики.

Дизайн

Моделът е в така наречения “New Gold” цвят, имащ в себе си карбонена и литиово-магнезиева рамка и изработен в минималистичен стил, който не е присъщ на много Windows лаптопи. Хромираното лого на компанията в горния ляв ъгъл на външната част на екрана завършва елегантния дизайн на машината. За жалост повърхността се надрасква лесно, което не е проблем ако потребителите са внимателни. Оставяйки настрани това, LG са използвали много удачно физическите размери на лаптопа. В Gram 15 ще намерите два USB 3.1 порта заедно с USB-C и HDMI портове. Що се отнася до усещането при използването на клавиатурата и тъчпада – на доста добро ниво са с осезателно потъване на клавишите на клавиатурата и бързо реагиращ на допир тъч пад.

lg-gram-15-review-3

Дисплей

Що се отнася до дисплея IPS технологията спомага за невероятни големи ъгли за безпроблемна видимост на изображенията, а FHD резолюцията за пореден път доказва, че е повече от достатъчна за игра и работа. Вземайки в предвид славата на LG като дългогодишен производител на телевизори с високо качество, от компанията представят два нови режима на работа на дисплея – режим за четене и режим за филми. При режима за четене се премахва всичката синя светлина, излъчвана от екрана, за по-ниско натоварване на очите. При другия режим се набляга на цветовете, правейки движението много по-гладко и приятно за потребителя. Накрая, но не и на последно място, дисплеят има изключително тесни ръбове по края, което прави 15.6 инчовия екран да изглежда все едно е без граница.