Ревю на LG G5

lg-g5-review-4LG G5 представлява огромна промяна в развитието на южнокорейската компания. Успявайки да задържи любимите на потребителите достъпна за премахване батерия и слот за microSD карта, LG G5 е направен изцяло от метал, за разлика от миналогодишния G4, в който бяха използвани евтина пластмаса и объркващ кожен завършек. В допълнение е поставен оригинален начин за изваждане на батерията, новият модел заслужава да е начело на разгодишните устройства на LG.

Дизайн

Въпреки че новото устройство не изглежда с толкова високо качество на изработката като своите преки опоненти, LG G5 е далеч от нискокачествените предложения на пазара. Тънката метална рамка, която обикаля около ръбовете на телефона, добавя допълнителна елегантност на задния панел. В новото си предложение от LG са избрали да не използват извития дизайн използван при LG G4 или извитата нацяло форма на LG G Flex. Причината за това е проста – потребителите предпочитат плоските дизайни на телефоните представени от съперниците вместо извитите предложения на LG.

Благодарение на намаления от 5.5 инча на 5.3 инча, устройството е подходящо за използване с една ръка, което съвпада с идеята на LG да нарави телефона лесен за използване от всеки, докоснал се до него. За удобството спомага и тежащото едва 159гр. с размери 149.4×73.9×7.7мм. тяло на устройството. Бутоните за усилване и намаляне на звука са преместени отляво на корпуса, което отбелязва завършека на идеята на LG да ги позиционират отзад на капака. Бутонът за включване, намиращ се все още отзад, играе ролята и на четец на пръстови отпечатъци и може да отключи устройството без да се налага и докосване на дисплея. За бърз трансфер на данни LG G5 е снабден с USB-C порт за връзка.