Ревю на Lenovo K5

review-lenovo-K5-3Компанията Lenovo е позната с производството си на добри и качествени лаптопи. В последните години вече са познати и с добри телефони, отличаващи се с ниска цена и повече от добри характеристики. Изключение не прави и новият модел от среден клас Lenovo K5, който може да се бори за най-добре изглеждащия телефон от среден клас на пазара.

Дизайн

Тук телефонът изпъква пред всички от своя клас. Качествената изработка, изцяло от алуминий, граничеща с тази на iPhone SE, придава вид и усещане на Lenovo K5 от най-висок клас. Прибавете към това и възможността за подмяна на батерията и опцията за едновременна работа на две SIM карти и комбинацията надминава и най-смелите очаквания за телефон от този клас. Говорителите са два и позиционирани отзад на устройството. За тях Lenovo са партнирали с Dolby, за да направят възпроизведения звук с най-високото възможно качество. Дизайнът на телефона с една дума е изчистен и стилен.

review-lenovo-K5-1

Дисплей

Ако сте любители на ярките дисплеи, то 5 инчовия, с HD резолюция панел, поставен на телефона няма да Ви разочарова. Цветовете на снимките и видеото са с високо качество, а благодарение на резолюцията те остават задоволително ясни. Играта на този дисплей няма да разочарова дори и най-взискателните потребители.