Ревю на лаптоп HP Omen 17

review-hp-omen-17-4

Във времена на запълване на пазара за лаптопи с безброй много устройства, трудно може да се забележи някое, което да заслужи внимание. Именно такова е HP Omen 17. Този лаптоп е новото предложение на компанията във високия клас мобилни компютри като е фокусиран главно около високата производителност при графична мощ, екран и дисково пространство. Omen 17 е лаптоп, който прави Quad-HD гейминга доста реална стъпка в еволюцията на тези устройства.

Дизайн

Що се отнася до лаптопите произведени за игри HP Omen 17 е направен с консервативен вид. В него няма острите ъгли и агресивния външен вид, които са присъщи на високопроизводителните лаптопи. За съжаление в дизайна му липсва и алуминиевото шаси, което придава на лаптопа не толкова висококачествен външен вид. Вместо това производителите са заложили на пластмасов наподобяващ карбон, което загатва за високия клас на този лаптоп. Клавиатурата е с приятна подсветка и клавишите са със задоволителна бързина и точност. Два големи проблема обаче са тракпада и пантите на дисплея. Пантите са с метален завършек, но изглеждат не особено здрави. Тракпадът е неточен и неприятен на допир. За сметка на това двата охлаждащи вентилатори са тихи и прецизни. Към тях има три тръби за отвеждане на топлия въздух извън машината.

Дисплей

За цената си HP Omen 17 притежава 17-инчов 4К G-Sync монитор, който няма да създаде проблеми при никакви обстоятелства. При директна слънчева светлина положението не е съвсем добро, тъй като отражението на светлината не е на високо ниво. Големината на екрана обаче придава уникално изживяване при гледане на филми или видео. При игра обаче наистина блесват високите му качества. Благодарение на G-Sync технологията няма да има накъсвания на картината, което няма да е причина за неприятно изживяване при игра.