Ревю на камера GoPro Hero5 Black

review-gopro-hero5-black-3

Наскоро GoPro разкриха новата си серия от продукти, в която влиза не само GoPro Hero5 Black, но и Hero5 Session. И двата модела притежават някои дългоочаквани допълнения, които допринасят за по-доброто изживяване при използването на камерите. Благодарение на тях Hero5 Black придобива вид на най-добрата камера от вида си, която сме виждали. Като цяло използването на новата камера е подобрено в сравнение с Hero4, а и има възможност за подобряване във времето.

Дизайн

Вероятно най-видната промяна в GoPro Hero5 Black е това, че е водоустойчива без да има нужда от допълнителна защита. Това означава, че няма нужда от допълнителен кейс, за да бъде запазена. Самата камера е по-голяма с около милиметър от предшественика си, но значително по-малка в сравнение с окомплектованата визия, която всички сме свикнали да виждаме. В резултат на това новата камера е малко по-удобна за носене и не изисква допълнителни инструменти за отваряне на кейс за достъп до картата с памет например. Стандартната защита от вода на GoPro Hero5 Black е за дълбочина до 10м, което трябва да е предостатъчно за голямата част от потребителите. В случай че ма нужда от издръжливост на по-голяма дълбочина може да се закупи кейс, който увеличава издръжливостта до 60м. Благодарение на това, че не се използва с кейс, звукът, който се записва, е с чувствително по-малко страничен шум. Но отворения дизайн има и друга страна – новата камера няма да може да бъде поставена в много аксесоари като стабилизатори или дронове. Освен това няма да бъде съвместима и с аксесоари използващи конектора намиращ се на задната страна на камерата, тъй като в GoPro Hero5 Black той липсва.

Характеристики

В GoPro Hero5 Black намираме малко по-голям тъч дисплей, благодарение на премахнатите портове на задната страна. Но може би повече промени са направени по интерфейса на камерата. Достъпът до различните менюта – галерия, настройки, режими на камерата – се осъществява чрез плъзване от ъглите на дисплея. Някои от подменютата изискват да се борави с тях като на телефон. GPS е нужна добавка на всяка екшън камера, но досега тя липсваше в редиците на GoPro. В GoPro Hero5 Black има GPS сензор, който обаче не прави нищо освен да запазва местата, на които сте заснели своите снимки и видео. В следващи подобрения ще видим данни за своята скорост, височина, точна карта и т.н.