Ревю на iPhone SE

review-iphone-se-1Тази година от компанията Apple поднесоха изненада на феновете си, с новия и евтин модел iPhone SE. Освен цената, която е най-ниската за телефон на Apple на пазара, дизайна на новото попълнение в редиците на iPhone е ключов за очакваните добри продажби. На външен вид е точно копие на iPhone 5 и 5S, но приликите са само външни. От компанията са заложили най-новите хардуерни подобрения, благодарение на които телефона смайва с производителност.

Дизайн

Тъй като е точно копие на iPhone 5, в новия модел откриваме същия компактен размер, благодарение на който управлението с една ръка е удоволствие. Останалите елементи от външния вид на предшественика също за на лице – иконките на бутоните за усилване и намаляване на звука, големите отвори за говорителите, намиращи се отдолу, както и бутонът за включване и изключване на устройството, с позицията си на горната страна на телефона. Изящната изработка на металния завършек придава на iPhone SE вид на висококачествено устройство. Що се отнася до теглото, със своите едва 113гр. е трудно да се усети, че има телефон в ръката, а бутоните оставят усещането, че са били обект на многогодишен труд.

review-iphone-se-2Дисплей

В модела е използван запазеният Retina дисплей, в който отново проличава практиката на Apple да предоставят по-качествен дисплей, вместо да увеличават броя на пикселите. Що се отнася до чистотата на изображенията, 4 инчовият дисплей се справя без проблеми, работещ на резолюция 1334×750 пиксела. В iPhone SE няма известното допълнение към дисплеите на iPhone 6 и 6S 3D Touch, за по-добра работа на малкия дисплей. Retina дисплеят ще смая и с дълбочината на цветовете не само при снимки и видео, но и при игри.