Ревю на играта Deus Ex Mankind Divided

review-deus-ex-mankind-divided-3

Deus Ex серията притежава дълга история и е позната на много от любителите на игри. Действието в нея се развива в нетолкова далечното бъдеще и предлага сатиричен, но в същото време много сериозен, поглед над бъдещето на обществото в случай, че обсебването от технологиите продължи. Поредното допълнение към серията, Mankind Divided, се развива две години след събитията в Human Revolution заедно с Adam Jensen, който отново достига до истината на всяка цена.

История

Deus Ex: Mankind Divided се развива в недалечното бъдеще на град Прага, въпреки, че не е същият град, който познаваме и обичаме в днешно време. Градът е наситен с насилие и на ръба на гражданска война, но не между правителството и народа. По-скоро се отнася за медицинско разделение, в което хората с аугменти, или както са наречени в играта “augs”, се смятат за подклас на човешкия вид след “Инцидентът”, който става две години преди това. Инцидентът е организиран от много силна anti-aug група Illuminati, която прикрива своите действия зад слухове, дезинформация и разбира се паника, което е причината всички хора с аугменти да започнат неконтролирано и убийствено вилнеене. Инцидентът е върха на предишната игра, Deus Ex: Human Revolution, и за онези от геймърите, които не са я играли, производителите Square Enix предлагат на всеки да изгледа 12-минутно видео, което разказва за случилото се в предишната игра, въпреки че играта дава парченца информация за историята в хода на действието.

Както в предишните игри от серията, и тук света се разучава през очите на Adam Jensen, един от противниците на Illuminati, който използва своя опит като бивш офицер по сигурността в Интерпол. В същото време той тайно работи за Juggernaut Collective, хакерска група помагаща му в борбата с Illuminati. През играта Jensen пътува по много места по следи от Интерпол и Juggernaut Collective. Въпреки че това няма да се стори интересно на някои геймъри, играта предлага моменти, в които направеният избор променя всичко в развитието на играта. Например намирането на ключова информация – на кого ще бъде предадена, на Интерпол или Juggernaut Collective?

review-deus-ex-mankind-divided-2