Ревю на игра Battlefield 1

review-battlefield-1-2

Небезизвестна поговорка казва, че за да има прогрес миналото не бива да бъде забравено. Екипът на DICE трябва е приел това като свое мото. Поради тази причина последното предложение от серията Battlefield се развива във времето на първата световна война. Серията Battlefield несъмнено представя модерните начини на провеждане на военни действия и технологиите, които се използват при тях, още от 2005г. със своята Battlefield 2. Но до 2013г, в която беше представена Battlefield 4, геймърите вече бяха изтощени от модерните хеликоптери, танкове и оръжия. Така се появява Battlefield 1.

История

Battlefield 1 преоткрива серията като същевременно запазва уникалната необозданост на войната, подчертавайки и човешкия елемент. Играта показва нападенията по бреговете на Галиполи, но оставя време за показване на суровата реалност с млад войник, който не издържа при вида на картината на войната. Battlefield 1 поддържа невероятен баланс между емоциите и спектакъла. Всичко най-добро за серия игри, които започнаха да стават клишета.

review-battlefield-1-3

Кампания

Това е първото Battlefield заглавие, което предлага режим кампания, заедно със стандартите положени от игри като Modern Warfare. Играчите могат да преминат през пет исторически епизода. Достъпни са различни гледни точки от войната, които разкриват и ключови моменти. От високите планини на Италия до калните канали на Камбрай, кампанията се развива на голяма площ, за да покаже големината на конфликта. За изобразяване на различните истории в кампанията са използвани истории, разказани от истински хора, което прави изживяването уникално. Самите истории играят роля на мост между историческите факти и приключенско изживяване, като запазва ключови моменти от историята, както и добавя измислени декорации, за да разкаже историите за братство, храброст и война.