Ревю на Huawei P8 Lite

Huawei P8 LiteСмартфоните вече са неразделна част от нашия живот и сме свикнали до такава степен с тях, че един ден без любимата ни джаджа, ще е истински апокалипсис. Производителите на мобилни телефони много добре знаят този факт и именно затова всеки месец ни предлагат нови модели, които са винаги атрактивни и иновативни.

Huawei е сред водещите марки, когато става въпрос за нови модели смартфони, като китайският производител винаги предлага много екстри на ниски цени. Huawei P8 Lite е ярък пример за амбициите на тази марка, като това е устройство, съчетаващо в себе си всичко необходимо за масовият потребител, но на изключително достъпна цена. Това е олекотената версия на P8 и можете да го намерите на цена между 400 и 500 лв.

Дизайн

Huawei P8 Lite разполага с много изчистен и актуален дизайн. Самият смартфон е доста тънък и лек, а като добавим факта, че това е смартфон от средния ценови клас, то можем да кажем, че дизайна е наистина впечатляващ.

Huawei P8 Lite

Дисплей

Дисплеят на Huawei P8 Lite е с диагонал на екрана от 5-инча, което за мнозина е перфектия размер. IPS дисплеят е с резолюция от 1280 х 720 пиксела и съотношение 16:9. Допълнителна екстра е ретина ефекта, който прави пикселите неразличими, ако наблюдавате дисплея от разстояние 30 см. или повече. Прегледът на изображенията е перфектен до ъгъл 45 градуса, а контраста е 780:1, а цветовете 16 милиона. Не са пропуснати и LED подсветките, които ви сигнализират за пропуснати обаждания, съобщения и социални сигнали.

Софтуер 

При този смартфон виждаме най-новата версия на Android OS – 5.0.2 (Lollipop). Както добре знаете, той е най-масово използваната операционна система, която е максимално изчистена от бъгове и предлага лесна работа дори за начинаещи.