Ревю на Huawei Honor 7

review-Huawei-Honor-7-2

Huawei е един от малкото китайски производители, които се радват на ръст в популярността си извън родината. Определено сътрудничеството им с Google в направата на Nexus 6P изиграва положителна роля в това направление, а Honor 7 изразява явното желание на Huawei за успех и в Европа. За да допълни именно тази си амбиция, компанията направи много по-лесно закупуването на Huawei телефон директно от тях с пускането на Vmall онлайн магазина си в Обединеното Кралство и Европа.

Дизайн

На пръв поглед дизайнът на Huawei Honor 7 опростен и повече от познат. Наподобяващ на смесица между iPhone 4 и Xperia Z3+ той е далеч от неприятно устройство, но и не впечатлява. С развитието на телефоните вътрешно е добре да виждаме на пазара и такива, които да ни спечелят и с външен вид, отличаващ се от останалите. Въпреки че отпред Honor 7 не предлага много различен дизайн, задната му страна е доста различна – леко извит алуминиев гръб, който е удоволствие да се държи и придава здрав вид на устройството. На задната страна се намира и камерата с LED светкавица, а под нея е четецът за пръстови отпечатъци. Отдясно се намират бутоните за управление на звука и за заключване на устройството. Отдолу намираме micro USB порт вместо USB Type-C, а отгоре се наличен само жакът за слушалки.

review-Huawei-Honor-7-4

Дисплей

Дисплеят е 5.2 инча с резолюция 1080p и е обграден от две тънки рамки от страните, което го прави удобен за употреба с една ръка. И тук не намираме много неща, които могат да впечатлят – IPS матрица и за защита Gorilla Glass 3. Няма наситеността на цветовете и високия контраст на AMOLED при Samsung телефоните, но успява да се справи с всекидневните премеждия. При пряка слънчева светлина дисплеят е леко блед, но остава с добри цветове и приятна картина.