Ревю на Dell Chromebook 13

review-dell-chromebook-13-4

Развитието на техниката е неизбежно. Можем да го видим и при набиращите все по-голяма популярност хромбуци. Производителите на тези устройства започват да вдигат летвата на високо, предлагайки характеристики присъщи на лаптопи, работещи с Windows. Хромбуците са готови за пазара на техника предназначена за бизнес клиенти и Dell Chromebook 13 е един от примерите за това.

Дизайн

Ако липсваше цветното лого, присъщо за всички хромбуци, потребителят трудно би установил, че това е именно хромбук. Черната карбонова обвивка и магнезиево шаси говорят за високия клас на компонентите, използвани в него. Chromebook 13 продължава запазената марка на лаптопите на Dell – потребителят да бъде продуктивен без да има нужда от огромен бюджет за целта.

review-dell-chromebook-13-3

Дисплей

В модела е използван 13 инчов матов FHD дисплей с чудесни ъгли на видимост и доста добро представяне при пряка слънчева светлина. Въпреки това текстът изглежда доста малък по размер на 13-те инча. Но и тук от компанията са се погрижили с допълнителни настройки за безпроблемно четене – увеличаване в браузъра или промяна на размера на шрифта по подразбиране, разбира се тези настройки променят и страницата, която се изобразява.