Предимства и недостатъци на Mac OS X

mac-os-xMac OS X или на кратко OS X е операционната система, която захранва компютрите на Apple. Тя е главно ориентирана към артисти, като е доста популярен избор при музикалните продуценти. Мястото, на което може да я видите е обикновено на Mac компютър или лаптоп. Тя главно играе в затворената еко система на Apple. Дизайнерите също се обръщат често към продуктите на Apple. За масовия потребител обаче, системата е много непозната. Ето някои предимства, недостатъци и съвети за Max OS X:

Предимства:

Сигурност

Защитата на OS X може да се раздели на два слоя. Първият е ядрото базирано на UNIX. То само по себе си е познато като едно от най-сигурните. За да се инсталира вирус или друга зловредна гадинка, трябва вие да го позволите умишлено. На второто ниво можем да поставим защитната стена на Mac OS. Тя работи независимо и е доста стабилна. Не ви трябва антивирусна! Само внимавайте на какво давате администраторски права.

Лесна употреба

Apple разчита на едни от най-добрите дизайнери които отговарят за интерфейса. Интуитивността е в природата на OS X. Нещата са направени така, че просто работят. Всичко става с няколко клика. И макар да и се носи славата поне в България като сложна операционна система, това въобще не е така.

Лесна интеграция с продуктите на Apple

Това е едно от най-забележителните неща. Няма значение за коя услуга на компанията става, то с Mac OS X нещата стават мигновено. Продуктите на Apple не изискват драйвери, а дори и за външните производители почти винаги има готово решение в системата.