Philips 55PUS8909C – извит 4K телевизор с Android

photoi30Philips 55PUS8909C бе представен на тазгодишното издание на IFA. Ще разгледаме продукта по-повърхностно. След официалното му  излизане ще можете да намерите по-подробно описание на този телевизор в раздела ни Ревюта.
Извитите телевизори са хитът на годината, но Philips са единствените, които ги комбинираха с операционната система Android.

Макар и със скромен размер от 55 инча, 55PUS8909C се откроява както със светлинните ефекти на Ambilight, запазена марка на Philips, така и с  осемте си милиона пиксела.

Както винаги при телевизорите на Philips, качеството на изработка е отлично, а дизайнът по нищо не отстъпва на конкуренцията. Най-забележимата  черта на 55PUS8909C е извитият екран и неговата поддръжка – визираме поставката. Тя го подкрепя в двата края, което може да звучи странно, но  всъщност е доста ефектно. В света на телевизорите всичко по-различно от общоприетото може да се окаже плюс и в случая е точно така.

Черната рамка е с дебелина едва 6мм отгоре и от двете страни, а ъглите и са заоблени. От долната страна имаме 12-милиметрова бронзова лента с  LED подсветка и логото на Philips. Доста добра визия като цяло.

Задната страна на телевизора не е толкова впечатляваща – черна и пластмасова, но си има своите плюсове. В центъра е разположен субуфер, който  придава по-голяма плътност на звука. Там са разположени и три ленти LED светлини, част от Ambilight системата на Philips.

PhilipsCurvedTVsRear

55PUS8909C може да е извит и с 4K резолюция, но именно светлинните ефекти привличат вниманието. Трите ленти на гърба събират общо 42  светодиода, които променят цветовете си според картината и създават едно красиво светлинно шоу.

Ambilight освен това е доста подходяща екстра за извит телевизор, тъй като е много по-вероятно той да бъде поставен в ъгъла на стаята, където  светлината ще има повече място за игра. Както винаги, ефектът може да се настройва според цвета на стените.