Най-добрите графични таблети

graphic-tabletsГрафичните таблети (наричани още дигитайзери) са по-различни от традиционните таблети, които масово се използват за ежедневни и понякога служебни нужди. Това са устройства за рисуване с основна цел да улесняват работата на професионалисти, занимаващи се със създаване на илюстрации, графики и всякакви форми на дигитално изкуство. Разбира се, един графичен дизайнер или дигитален художник може да рисува и на личния си компютър или лаптоп, но за постигане на повече прецизност и удобство при създаването на илюстрации, комикси, скици, чертежи или лога, графичните таблети са се доказали като несъмнено по-добрата алтернатива.

Разгледайте нашата класация. Тя има за цел да ви ориентира, обогати от гледна точка на информация и вдъхнови в избора на графичен таблет (дигитайзер). В класацията ще намерите графични таблети не само от високия ценови клас но и от средния и ниския.

turcom-tursion-tS-6251

Turcom Tursion TS-6251

Това е графичен таблет с приятен дизайн и фини размери. Най-вече подхожда на професионалисти, които практикуват дигитално рисуване. Предлага активна площ с размери 10 х 6.25 инча с резолюция 4000 lpi. Върви в комплект с безжичната писалка, която разпознава 1024 различни нива на натиск. Това я прави изключително удобна за създаване на фигури и очертания с различна дебелина на контура. Поддържа съвместимост със софтуерните платформи Windows 2000, XP, Vista, 7 и Mac OS X 10.3.5. Пазарната цена е около 65 $.

huion-h610pro

Huion H610PRO Painting Drawing Pen

Един изключително удобен за работа графичен таблет. Характеризира се с активна площ с размери 10 х 6.5 инча (254 х 159 мм), резолюция 5080 LPI и 2048 степени на свръхчувствителност при натиск на писалката. Впечатлява с малките си размери 36 x 24 x 1 см и тегло 635 грама, което го прави компактен и лесен за носене. Разполага с 8 експресни бутона, което значително улеснява работата на дизайнери и художници. Съвместим е с операционните системи: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10; Mac 10.8 и Mac 10.10. Последно известната му цена е 77$.

wacom-intuos-pen-and-touch-small-tablet