Най-добрите безплатни антивирусни програми

Въпреки че вграденият Windows Defender Ви предпазва до определено време, той все пак пропуска една на десет заплахи за устройството Ви и се налага да се огледате за други възможности. Що се отнася до Android устройството Ви, неговата вътрешна защита е силна, но срещу новоизлизащите вируси и опасни програми не е много ефективна. Затова Ви трябва малко помощ за да сте защитени. За щастие плащането на главоломни суми за подобна защита вече не е задължително, тъй като има достатъчно безплатни програми, предлагащи защита, която е повече от адекватна.

AVG AntiVirus Free

best-free-antivirus-2Въпреки че AVG се бореше да настигне конкурентите си през по-голямата част на миналата година, последната версия показва наистина завиден напредък. Програмата разполага с много и различни конфигурации. Може да избирате какво да правят различните видове сканирания, да ги насрочвате за стартиране, да избирате кои уведомления да виждате, да решите как да се инсталират обновяванията и още много други. Всичките функции са лесно достъпни благодарение на добре направения интерфейс, който Ви насочва към функциите, от които имате нужда.

Avast Free Antivirus

best-free-antivirus-6Щом инсталирате програмата ще видите чистия интерфейс даваш бърз достъп до повечето функции. Програмата се представя добре при ограничаването на достъпа до злонамерени сайтове, което означава че трудно ще се сблъскате с вреден софтуер. Също добре ограничава и трудните за останалите zero-day заплахи. За няколко секунди може да Ви информира за уязвимости по мрежата, да посочи липсващи системни добавки, да покаже слабите или повтарящи се пароли запаметени от браузъра Ви и още много други. Въпреки че не предлага най-добрата защита, тя предоставя множество от подпомагащи инструменти за защита, правеща я добра като допълнителна защита.

Avira Free Antivirus 2016

best-free-antivirus-3Програмата няма да изуми никого с дизайна си. Това е защото екипът зад програмата залага на съдържанието вместо на изгледа. Това я прави една от най-добрите безплатни програми. Ако търсите спокойствие, то по-добре оставете програмата да работи сама и тя ще прави всичко почти автоматично. Програмата дава възможност за предпазване на файлът Hosts, да сканира архиви, да наблюдава мрежови устройства, дори може да защитите настройките си с парола, за да не може друг да ги променя вместо вас и още много други. Всичко това дава на Avira Free Antivirus 2016 предимство пред останалите.