Ревю на LG G4

lg-g4-6

Представяме ви най-новия флагман на LG – моделът LG G4, който бе представен официално в Лондон преди няколко дни. Новият модел определено предизвика огромен интерес и според нас е възможно да се окаже един от най-добрите Android телефони, които са достъпни на пазара.

Дизайн

Както и се очакваше корпусът на LG G4 e слабо извит, но за разлика от по-предишен модел LG G Flex 2 то в този случай това е направен доста по-стилно и изглежда далеч по-добре. Размерите на телефона са 148мм x 76.1мм x 6.3 до 9.8мм. Благодарение на слабата извивка, телефонът прилепва към ръката доста добре, независимо от огромния си дисплей, а и позволява по-добра издръжливост при случайните изпускания на телефона, като телефонът поглъща шока от еднометрово падане двойно по-добре от Samsung Galaxy S6 и iPhone 6.

lg-g4-5

lg-g4-2

Телефонът ще се продава в 9 разновидности, включително и с кожа. Тук определено трябва да поздравим компанията, че е уцелила в избора си на материя, като за разлика от Samsung то тук е използвана далеч по-висококачествена кожа и определено придава доста по-добро усещане в ръката. Също така изглежда, че кожата не увеличава размерите на телефона, така че няма никакви негативи. Според говорител на компанията разработката на такъв тип кожа им е отнело над 3 години, като определено този риск си е струвал. Самата материя има доста добра издръжливост срещу петна и драскотини.

Трябва да отбележим, че както и предишния модел тук бутоните за включване/изключване на екрана,а и бутоните за манипулация на звука се намират в задната част на телефона. Това може да е неудобно, но определено подпомага за добрия изглед на телефона. За да компенсират тази промяна в нестандартното поставяне на бутоните от LG са добавили функцията чрез която е възможно да включите екрана си като го докоснете два пъти с пръст.

Дисплей

Телефонът, също както и предшественикът си разполага с огромен 5.5 инчов дисплей с резолюция от 2560×1440. Независимо, че екранът не е претърпял големи промени, то картината е подобрена значително с доста по-ясно изразени цветове и по-добър контраст, като същевременно изразходва по-малко енергия от обикновено, благодарение на технологията Quantum. Това беше потвърдено от Д-р Ram Cham Woo, който потвърди, че новият екран подобрява цветовете с 20%, яркостта с 25%, контраста с 50%(LG G3 беше с 1000:1, то LG G4 е 1500:1), като харчи с 11% по-малко енергия.

Производителност

Смартфонът използва процесор Qualcomm Snapdragon 808, който разполага с шест ядра, като всяко едно от тях работи с честото 1.8GHz. При LG G4 се е приложен новия стандарт за процесори LITTLE, като в процесора са вградени два различни модела – един двуядрен Cortex A57 процесор и един четириядрен Cortex A53, което позволява пестене на батерия в случаите в които не е нужно да се използва цялата мощност на телефона.