Ревю на Lenovo Vibe X2

Lenovovibex2-1

Lenovo Vibe X2 е една от приятните изненади за 2014г. Бяхме свикнали да наблюдаваме едноцветни черни, бели и сребристи предложения от големите производители, но ето че една марка новонавлязала в България успя да ни изненада. Този смартфон внесе голяма доза свежест и закономерно получи доста овации от интернет обществеността. Дизайнът на устройството е изключително свеж, но освен това Lenovo Vibe X2 има още с какво да се похвали.

Дизайн

lenovovibex2-2Дизайнът на телефона е изключително смело изграден. Страничната част е частта която се отличава най много, тя е изградена от 3 пласта с различни цветове. Да с различни цветове, макар и с повече използвани цветове в дизайна, от Lenovo са успели да уловят точните гами за да сътворят един изключителен телефон. Като изключим страничния многопластовия дизайн останалата част на смартфона е изчистена. Предната част на телефона е черна а на нея ще можете да намерите популярната селфи и за водене на видео разговори камера. Гърбът на телефона отново е изграден от един основен цвят, а на него присъстват камерата и LED светкавицата както и тонколонка за звук. Ъглите са леко заоблени, а материалите използвани за изграждането на телефона са висококачествени. Телефонът се предлага в три нюанса на цветовете: златисто, бяло и червено.
Размери и тегло: Висок е 140.2мм а широчината е 68,6мм. Дебелината на телефона е 7,3мм а теглото 120гр,

Дисплей

lenovovibex2-displayДисплеят на Lenovo Vibe X2 е IPS капацитивен тъчскрийн с 16 милиона цветови отенъка. Големината на дисплея пък е 5 инча което се равнява на 12,70см. тази големина ще определим като стандартна, тя е подходяща за браузване в интернет,играене на игри,гледане на филми и четене на книги и друг вид текстови файлове. Резолюцията на дисплея е 1920 x 1080 а плътността за един инч е 441 ppi. В завършек ще кажа че това е един изключително качествен дисплей.