Какво знаем за умните очила Sony SmartEyeglass Attach

sony-smart-glass1

Sony SmartEyeglass Attach е нова идея от Sony, с която компанията се опитва да дигитализира света пред очите ви.

На теория джаджата ще може да се закача за всякакви очила и ще показва полезна информация близо до окото, но първият модел ще е спортен и е предназначен основно за бягане.

Системата е проста и много прилича на Google Glass: устройството се закача отстрани на очилата (за момента само за официалните, използвани с прототипа, но финалният вариант ще може да се закача за всякакви очила) след закачането моментално визуализира малък OLED екран и камера.

Проектът е с отворен код, което означава, че разработчиците ще могат да намерят всякакви други приложения на очилата, макар първоначално да са създадени, за да помагат на бегачите в нови градове. Sony SmartEyeglass Attach намира и показва нови маршрути бързо и удобно, с което отпада нуждата човек да спира и да вади телефона си всеки път, когато попадне на непознато място.

sony-smart-glass2

Малкият екран е с височина само 0.5см и изобщо не блокира погледа. Може да е нужно малко време, докато го нагласите и свикнете с него, но накрая ще ви показва информация независимо накъде гледате. Екранът не мърда много при движение, така че можете да го разчитате добре и докато бягате.