Какво е състоянието на батерията на MacBook

macbook-battery-replaceАко издръжливостта на вашия MacBook без допълнително зареждане е спаднала, то вероятно батерията на устройството е започнала да дефектира. Не е тайна, че батериите на устройствата губят заряда си с времето. За щастие има полезни похвати за установяване на точното време на дефектиране. Вашият MacBook има и вграден инструмент със същата функция. В този урок ще Ви покажем как да проверите здравето на батерията си.

Проверка на състоянието на батерията

За проверка на състоянието на батерията на MacBook е нужно да изберете батерията, намираща се в горния край на екрана. Възможни са четири състояния:
1. Нормално (Normal) – батерията функционира нормално.
2. Предстояща смяна (Replace Soon) – батерията функционира нормално, но доставя по-малко заряд в сравнение с нова батерия.
3. Наложителна смяна (Replace Now) – батерията функционира нормално, но доставя значително по-малко заряд в сравнение с нова. Може да се използва без да навреди на лаптопа.
4. Задължителна смяна (Service Battery) – батерията не функционира нормално и е възможно да се наблюдава значителна разлика в заряда, който предоставя. При това състояние е наложително да се провери в сервиз, тъй като може да доведе до повреди.