Как се създава дял в твърдия диск на Windows 7

how-create-partition-windows-7-2След инсталацията на твърд диск, трябва да го разпределите на дялове. За да разделите дяловете в Windows 7, просто трябва да зададете, коя част колко пространство да има. За да е наличен един дял за употреба, трябва да го форматирате. Всеки един хард диск може да се раздели на колкото дяла искате. Сега ще ви покажем как се прави разделянето и форматирането на дялове в Windows 7.

1. Първата стъпка е да отворите приложението за управление на дискове. Това става чрез натискането на комбинацията от Windows бутон и клавиша R. След това напишете diskmgmt.msc.

Другия начин начин за да достигнете до тази опция е, като влезете в старт менюто и отворите програмата (функцията) Run или на Български език Изпълнение, и в нея въведете отново този текст diskmgmt.msc.

2. Наличното място за организиране може да видите в долната половина на прозореца. Графично то е означено с черен цвят. Според случая то ще е или от цял диск, или от диск, на който не сте разпределили мястото.

3. За да създаде нов дял от неизползваното пространство, натиснете върху черната лента с десен бутон и изберете New Simple Volume. Това ще даде начало на нов прозорец за създаването на този дял.