Как се прави bootable диск чрез Nero Burning Rom

bootable-disc1Компютрите са нещо толкова необятно. Всички започваме от ползването им за музика и филми. С всеки изминал момент  научаваме нещо ново. Нещата понякога се объркват. С помощта на приятел ги оправяме лесно. Все пак идва един пагубен  момент. Когато нещата са непоправими и трябва да поправим нещата сами или поне да ги диагностицираме. Добре,  отваряме търсим и питаме как.

Чрез направата на подобен диск ще можете да зареждате информация и инсталационни програми директно от самия диск  вместо от твърдия ни диск. Но как се прави? В този урок ще ви покажем как се записва бутващ диск с програмата Nero.  Има много други програми които предлагат функция за създаване на бутващ (bootable) диск, но ние сме се спрели на  Nero Burning Rom понеже е една от най-използваните програми

Изтеглете и инсталирайте на компютъра си Nero Burning Rom

Програмата може да намерите на официалната им страница Nero. Това е може би най-популярната програма за работа с дискове. Тя не е  безплатна, но повярвайте ми възможностите и са много големи! Инсталацията е лесна. Типичните няколко клика на Next,  съгласяване с условията. По време на работа ще бъдете попитани за инсталиране на две програми. Ако не ги искате  кликвате на Custom и махате отметката от тях. След като сте готови пригответе файлът изображение на това, което ще  записвате. Отделете го в отделна папка, за по-лесен достъп.