Как се кирилизира Windows 7

  windows-7-bgWindows 7 e първата стъпка на Microsoft към по-приятелски интерфейс. Те са се опитали да поберат максимален брой настройки, които да се  усаществяват само чрез няколко клика. В случая, настройката, която искаме да направим е с цел кирилизиране на операционна система Windows 7. Няма нужда от допълнителен софтуер.  Единственото, което ви трябва са няколко минути. Ето така се променя езика в Windows 7.
1.Отидете в Контролният панел на системата. Това може да го направите като отворите старт менюто и отворите прекия път на Контролния панел.
Там ще намерите, връзка наречена Region and Language (Регион и език). Ако тя липсва, трябва да превключите на режим Small Icons. Мястото за  това е показано на снимката.windows7-bg1

2. Отидете в раздел Administrative. Вторият раздел е наречен Language for non-Unicode programs. Кликнете Change System Locale и намерете  Българския език. Той както винаги е означен като Bulgarian (Bulgaria) и натиснете “OK”.

Ако нямате опцията за избор на Български, ще се наложи да изтеглите ъпдейтите на операционната система за да се добави езика. Това става по следния начин. Влизате отново в Контролния панел и отваряте този път Windows Update, след което сваляте желания от вас език. Разбира се ще трябва да имате пуснат интернет. Можете да инсталирате както всички налични подобрения, така и само езика.