Как най-лесно да инсталираме драйвери на компютъра си

how-install-driversВсеки един от нас рано или късно си купува компютър без операционна система. Или пък просто преинсталира компютъра си. Някои драйвер може да се скапе. В този и в ред други случай се нуждае инсталиране на нов драйвер. Обикновено към компютъра ни идват дискове с нужните дравери. Ако ползваме лаптоп, то от сайта на производителя можем да ги свалим. Има и случаи, в които компютъра ни е сглобяван част по част. Може и да сме загубили дисковете. Процесът по идентификация на всяка част е много бавен. Търсенето на драйвери също. Следва да ви покажем как се инсталират драйвери – бързо и лесно. Решили сме да използваме една от най-популярните програми за това Driver Genius.

1. Изтеглете и инсталирайте Driver Genius

Официалният уебсайт на Driver Genius. От уебсайта може да изтеглите и закупите програмата. Инсталацията става с няколко клика. Работата с програмата е много лесна. Тя дава възможност за сваляне и обновяване на драйвери. Запазване на копие на драйверите и възстановяването им. Премахване на драйверите и следене на информация за компютъра ви.

2. Стартирайте програмата

При първото стартиране на програмата ще бъдете подканени да сканирате компютъра си. Направете го. Това ще ви отнеме не повече от няколко минути. Ще се появи списък с драйверите, които ви липсват. Ще видите и драйверите, които се нуждаят от ъпдейт. За да намери Driver Genius най-актуалните драйвери за вашия компютър, трябва да имате интернет връзка.