Как да удължим живота на батерията си

android-battery-life-1

Дори през 2016г., е трудно да използвате телефона си повече от 24 часа без зареждане. Обяснението е просто – все още не е открита нова по-добра технология за производство на батерии. В този урок няма да Ви предложим да използвате устройството си по-малко. Нашата цел е да Ви покажем как да намалите разхода на енергия, без да правите телефона си неизползваем.

Затъмняване на дисплея или използване на автоматично осветляване

Дисплеят е частта от телефона Ви, която консумира най-много мощност. Повечето телефони имат опцията за автоматично осветляване, която наглася автоматично яркостта на дисплея, съобразена с осветеността на заобикалящата ни среда. Разбира се с тази опция мощността, която се използва е по-малка в сравнение с консумацията при работа на дисплея на пълна яркост. За още по-добри резултати може да намалите яркостта до минималното положение, в което няма да пречи на работата Ви с устройството.

Намаляване на времето за изгасяне на екрана

В опциите за дисплей трябва да имате опция “Време за изгасяне на дисплея”. Тази настройка контролира колко дълго екранът на телефона Ви ще остане включен, след като е получил команда за работа, например допир. Тук всяка секунда има значение. На повечето Android телефони минимумът е 15 секунди. Ако времето на вашето устройство е нагласено на 2 минути, то помислете за намаляване на това време до 30 секунди.

Изключване на Bluetooth

Независимо колко обичате да използвате вашето Bluetooth устройство, безжични колонки или други устройства, тази допълнителна връзка постоянно обновява информацията за други Bluetooth устройства в близост. Докато сте извън колата си или не слушате музика безжично, спрете вашия Bluetooth.

Изключване на Wi-Fi

Докато имате нужда вашата Wi-Fi връзка да е активна, ползвайки домашната си или офис мрежа, има момент, когато сте навън, извън обхвата на тези мрежи. Затова когато нямате нужда от нея, а използвате 3G или 4G мрежата, я изключвайте.