Как да свържем лаптоп към телевизор

connect-laptop-to-tv-2

Има много причини, за да поискате да свържете лаптопа или компютъра си към телевизор. Например искате да виждате работния си плот на екрана на телевизора или да гледате интересен филм, който имате на лаптопа си. Начините за връзка между устройствата са няколко. В този урок ще Ви покажем основните видове.

Връзка чрез HDMI кабел

Това е най-бързият и лесен начин за връзка, тъй като кабелите са евтини и предоставят най-доброто качество на картина и звук. Друг плюс е, че трябва да използвате само този кабел, защото той отговаря за видео и аудио. Ако използвате Windows, трябва само да свържете двете устройства и операционната система ще се погрижи за останалото. Разбира се трябва да активирате избрания от вас HDMI порт на телевизора.

В случай, че това не стане, ето стъпките за ръчно активиране на връзката:
1. Включете телевизора и лаптопа си.
2. Свържете двата края на HDMI кабела, независимо от това в какъв ред свържете двете устройства.
3. Изберете правилния изход на телевизора.
4. Ако лаптопа Ви не успее да покаже изображение на телевизора, изберете Контролен Панел (Control Panel) и в категория Дисплей (Display) изберете Настройка на резолюцията (Adjust Resolution), където трябва да видите телевизора си и да настроите правилната резолюция за нормалната му работа.